Politica de protectie a datelor cu caracter personal

 Stimate vizitator, 

Deoarece apreciem vizita dumneavoastra pe pagina noastra de internet precum si interesul fata de compania si produsele Rainbow, dorim sa te informam despre regulile privind protectia datelor cu caracter personal aplicate de catre compania noastra in conformitate cu prevederile legale.

Detalii despre Rainbow Bucuresti, cine suntem si ce servicii oferim,  pot fi gasite la sectiunea: rainbowbucuresti.ro/despre-noi/

Utilizarea datelor cu caracter personal,  colectate direct sau fie prin formularul de contact si prin sectiunea de inregistrare cont, se face potrivit acestei politici de confidentialitate sau potrivit informarii pe care ati avut-o la dispozitie in momentul colectarii lor. Totodata accesarea si utilizarea platformei noastra implica colectarea automata de cookie-uri (detalii privind politica de cookies pot fi gasite mai jos la sectiunea Utilizarea cookie-urilor)

Securitatea tuturor datelor este un aspect foarte important. De aceea, stocarea datelor  se afla in Uniunea Europeana, iar imputernicitii nostri cu privire la suportul tehnic, hardware si software, se afla in Uniunea Europeana.

Procedurile noastre cu privire la protectia datelor cu caracter personal, masurile organizatorice si tehnice, sunt structurate in scopul de a asigura confidentialitate si securitatea datelor cu caracter personal si a tuturor informatiilor aflate in grija noastre, de aceea verificam periodic caracterul adecvat al masurilor implementate.

Protectia datelor si securitatea informatiilor sunt incluse in politica noastra interna.

Informatii generale:

SC RAINBOW TC SRL este operatorul responsabil pentru procesarea datelor dumneavoastra; exceptiile sunt enumerate in prezenta notificare.

Datele noastre de contact sunt:

SC RAINBOW TC SRL,   Str. Zeletin nr.19, Sect.1, Bucuresti, Romania, C.U.I RO 13568291

Tel: +40722.291.709, Email: Tc_rainbow@yahoo.com

Responsabil cu protectia datelor (DPO): Email: protectiadatelor@rainbowbucuresti.ro

 

Categorii de date prelucrate

Sunt procesate date de comunicare (de exemplu, nume, telefon, e-mail, adresa, adresa IP).

Datele cu caracter personal reprezinta toate informatiile cu privire la o persoana fizica identificata sau identificabila, precum: nume, adrese, numere de telefon, adrese de e-mail care sunt chestiuni legate de identitatea unei persoane.

Colectam, procesam si folosim datele cu caracter personal (inclusiv adresa IP) numai atunci cand exista o baza legala pentru acestea sau v-ati exprimat acordul in acest sens, de exemplu, in scopul inregistrarii.

Scopurile procesarii datelor si bazele legale

Atat Noi, precum si furnizorii de servicii contractati procesam datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

– Pentru a raspunde solicitarilor, prin intermediul unui formular de contact

Baza legala: Interes legitim din partea noastra pentru marketing, precum si pentru imbunatatirea produselor si serviciilor noastre, in masura in care acest lucru are loc in conformitate cu legislatia privind protectia datelor si legea concurentei.

– Pentru remedierea disfunctionalitatilor si din motive de securitate

Baza legala: indeplinirea obligatiilor legale in vederea asigurarii securitatii datelor si interesul legitim fata de remedierea deranjamentelor si securitatea ofertelor noastre.

– Pentru asigurarea si apararea drepturilor noastre

Baza legala: interes legitim din partea noastra fata de asigurarea si apararea drepturilor noastre.

– Pentru furnizarea de servicii

Baza legala: interes legitim din partea noastra fata de asigurarea si apararea drepturilor noastre. Incheierea sau executarea unui contract.

Fisiere jurnal

De fiecare data cand accesati site-ul, browser-ul dumneavoastra transmite, automat, anumite informatii care sunt stocate in asa-numitele fisiere jurnal. Fisierele jurnal sunt generate in special la logarea utilizatorilor pe baza de  User si Parola .

Serverul salveaza fisierele jurnal pentru determinarea disfunctionalitatilor si din motive de securitate (de exemplu, pentru a clarifica tentativele de atac) doar pentru perioada scurta de timp, dupa care le stergem. Daca este necesara o retentie suplimentara a fisierelor jurnal pentru a servi drept dovezi, atunci acestea vor fi excluse de la regula stergerii pana la solutionarea completa a incidentului respectiv si pot fi transmise, in functie de cerinte, autoritatilor competente.

Fisierele jurnal (fara adresa IP; fara adresa completa IP) vor fi folosite si in scop de analiza, conform sectiunii “Autopromovarea si promovarea de catre ceilalti, precum si cercetarea de piata si realizarea analizei in domeniul de aplicare permis legal sau pe baza acordului obtinut”

In fisierele jurnal sunt salvate in special urmatoarele informatii:

  • Adresa IP (adresa protocol internet) a dispozitivului de pe care se acceseaza site-ul;
  • Adresa de internet a site-ului web de pe care a fost accesata site-ul (asa-numitul URL de proveninenta);
  • Denumirea furnizorului serviciului utilizat pentru accesarea site-ului;
  • Denumirea fisierelor sau informatiilor accesate;
  • Data si ora, precum si durata de accesare;
  • Cantitatea de date transferate;
  • Sistemul de operare si informatii despre browser-ul de internet utilizat, inclusiv add-on-uri instalate (de exemplu, Flash Player);
  • Cod status http (de exemplu, „Solicitarea a reusit” sau „Fisierul nu a fost gasit”).

Transferul de date

Datele cu caracter personal sunt transmise catre alti operatori, in principal, doar atunci cand este necesar pentru executarea unui contract, in cazul in care Noi sau terta parte avem un interes legitim in acest transfer sau daca v-ati dat acordul. Detalii despre bazele legale pot fi gasite la sectiunea “Scopurile procesarii datelor si bazele legale”. Suplimentar, datele pot fi transferate catre alti operatori cand avem obligatia legala in acest sens sau in baza reglementarilor administrative sau juridice aplicabile.

Implicam furnizori externi de servicii pentru sarcini precum servicii de consultanta,  programare, gazduire de date, mentenanta, transport/livrare, service, plati, etc. Am ales furnizorii de servicii in baza unei selectii atente si le monitorizam activitatea, la intervale regulate, in special pentru a ne asigura ca datele dvs. personale sunt gestionate si pastrate in siguranta. Impunem furnizorilor de servicii respectarea confidentialitatii si respectarea reglementarilor legale. Alte entitati legale ale Rainbow/Rainbow Romania pot fi, de asemenea, definite ca furnizori de servicii.

Putem, de asemenea, sa transmitem datele cu caracter personal in afara UE, in asa-numitele tari terte. In acest caz, ne asiguram, inainte de transmitere, ca entitatea respectiva fie ofera un nivel adecvat de protectie a datelor, fie v-ati dat acordul in acest sens.

Puteti obtine o prezentare generala privind entitatile din tarile terte si o copie a regulilor convenite pentru a garanta standardul adecvat de protectie a datelor. Rugam sa utilizati informatiile de la sectiunea „Operatorul”.

Durata stocarii, perioade de retentie

In principiu, stocam datele dvs. atat cat este necesar pentru a furniza oferte si serviciile asociate sau cand avem un interes legitim in stocarea acestora (de exemplu, este posibil sa avem in continuare un interes legitim cu privire la obligatii contractuale sau marketing). In toate celelalte cazuri stergem datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia acelor date pe care trebuie sa le stocam pentru indeplinirea obligatiilor legale (de exemplu, avem obligatia sa punem la dispozitie documente precum contracte si facturi pentru o anumita perioada de timp, ca urmare a perioadelor de retentie conform codului fiscal si comercial).

 Utilizarea cookie-urilor

Pentru furnizarea site-ului pot fi folosite cookie-uri si alte tehnologii de urmarire.

Cookie-urile sunt fisiere text mici care pot fi salvate pe dispozitivul dvs. atunci cand vizitati o orice site online. Urmarirea este posibila folosind diverse tehnologii. De regula, noi procesam informatia folosind tehnologia pixel si/sau analizarea fisierelor jurnal.

Utilizatorii au posibilitatea sa permita sau nu functionalitatea acestor cookie-uri, deoarece browserele au optiuni de a dezactiva sau cel putin sa restrictioneze stocarea cookie-urilor. In acest context, trebuie remarcat faptul ca, eventual, utilizarea integrala a site-ului poate sa nu mai este posibila.

Distingem intre cookie-uri tehnice absolut necesare pentru functionarea site-ului si cookie-uri sau tehnologii de urmarire care nu sunt obligatorii pentru buna functionare a site-ului.

Accesarea site-ului este, de regula, posibila si fara cookie-uri care nu servesc unor scopuri tehnice.

Prin cookie-uri tehnice necesare intelegem cooki-uri fara de care functionarea site-ului nu poate avea loc. Aici amintim cookie-uri care salveaza datele pentru a putea reda, fara disfunctionalitati, continut video, respectiv audio. Aceste cookie-uri vor fi sterse la inchiderea browser-ului.

Folosim cookie-uri pentru marketing si tehnologii de urmarire numai daca v-ati exprimat acordul in acest sens.

Folosirea cookie-urilor de marketing si a tehnologiilor de urmarire ne ofera atat noua, precum si Partenerilor nostri, posibilitatea de a va pune la dispozitie oferte relevante ce rezulta din analiza comportamentala de utilizator:

– Statistici: folosind aceasta optiune putem masura, spre exemplu, numarul de site-uri accesate;

– Urmarirea ratei de conversie: Partenerii nostri privind urmarirea ratei de conversie plaseaza un cookie pe dispozitivul dvs. (“conversion cookie”) daca ati accesat site-ul nostru prin intermediul unui anunt al acestora. Acest tip de cookie isi pierde valabilitatea, de regula, dupa 30 de zile. Daca vizitati anumite web site-uri ale noastre, iar cookie-ul nu a expirat, atat Noi, precum si partenerul nostru privind urmarirea ratei de conversie putem identifica faptul ca un anumit utilizator a dat click pe anunt si a fost, astfel, redirectionat pe site-ul nostru. Informatiile astfel obtinute ajuta la intocmirea unor statistici privind rata de conversie si stabilirea numarului total de utilizatori care au fost redirectionati ca urmare a click-ului pe anunt marcat cu o tehnologie de urmarire.

– Plug-in-uri sociale: Pe anumite pagini ale site-ului exista continut si servicii de la alti furnizori (de ex. Facebook,), care, la randul lor, pot folosi cookies si componente active. Mai multe detalii privind plug-in-urile sociale gasiti la sectiunea Plug-in-uri sociale

Rugam sa aveti in vedere faptul ca folosirea tool-urilor poate include si transferul datelor dvs. catre entitati din afara UE care nu au un nivel adecvat de protectie a datelor conform GDPR (de ex. SUA). Mai multe detalii urmeaza in descrierea individuala a tool-urilor.

Management-ul modulelor cookie si tehnologiilor de urmarire

Din browser si/sau din setarile noastre privind confidentialitatea puteti sa va administrati setarile cookie-urilor si a tehnologiile de urmarire:

– Daca doriti dezactivarea cookie-urilor, atunci trebuie sa accesati setarile browser-ului dvs. Rugam sa luati in considerare faptul ca prin aceasta masura poate fi afectata functionalitatea site-ului.

– Atunci cand vizitati site-urile noastre pentru prima data veti fi intrebat intr-o fereastra pop-up daca sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor de confort si a celor de marketing, respectiv tehnologiilor de urmarire.

De asemenea, la setarile noastre privind confidentialitatea exista optiunea sa revocati acordul deja exprimat, cu efect pentru viitor sau sa va exprimati acordul la un moment ulterior.

Nota: modificarea setarilor pe care le-ati facut are efect doar pentru fiecare browser folosit, in parte.

 Google

Aceast site foloseste servicii Google, cum ar fi: Fonturi web Google pentru afisarea uniforma a fonturilor, reCAPTCHA pentru a asigura o securitate adecvata a datelor pentru utilizarea formularelor de contact.  Serviciul reCAPTCHA asigura in primul rand pentru diferentierea faptului daca intrarea a fost facuta de o persoana fizica sau in mod fraudulos prin prelucrare automata.  Serviciul include trimiterea adresei IP si, daca este necesar, alte date solicitate de Google pentru serviciul reCAPTCHA catre Google. In acest scop, se aplica regulile de abatere a protectiei datelor de la Google LLC.

Cand accesati o pagina, browser-ul dvs. incarca fonturile web necesare in memoria cache a browser-ului pentru a afisa corect textele si fonturile.In acest scop, browser-ul pe care il utilizati trebuie sa se conecteze la serverele Google. Acest lucru informeaza Google ca site-ul nostru a fost accesat prin adresa dvs. IP. Utilizarea fonturilor web Google este in interesul unei prezentari uniforme si atragatoare a ofertelor noastre online. Aceasta reprezinta un interes legitim predominant din partea noastra in sensul articolului 6 sectiunea 1 lit. f GDPR.

Mai multe informatii despre politica de confidentialitate a LLC sunt disponibile la: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ . 

Plug-in-uri sociale

Site-ul nostru foloseste asa-numitele plug-in-uri sociale ale retelelor sociale, in cazu nostru Plugin-urile sociale ale Facebook.

La aplicarea plug-in-urilor, browser-ul dvs. de internet va stabili o conexiune directa cu serverele respectivei retele sociale. Prin urmare, furnizorul relevant obtine informatia ca browser-ul dvs. de internet a solicitat accesarea sectiunii Facebook, chiar daca nu aveti un cont de utilizator la furnizor sau nu sunteti in prezent autentificat in cont. Fisierele jurnal(inclusiv adresa IP) sunt transmise direct din browser-ul dvs. de internet catre un server al furnizorului respectiv unde sunt stocate, daca este necesar. Sediul furnizorului sau serverul acestuia ar putea fi localizate in afara UE sau afara UE (de exemplu, in SUA).

Plug-in-urile reprezinta extensii independente ale furnizorilor de retele sociale. Prin urmare, nu avem nici o influenta asupra amplorii datelor colectate si stocate de furnizorii de retele sociale prin intermediul plug-in-urilor.

Scopul si amploarea colectarii, prelucrarea ulterioara a datelor de catre reteaua sociala, precum si drepturile asociate si optiunile de setare pentru protectia sferei dvs. private pot fi gasite in notele de protectie a datelor din reteaua sociala respectiva.

Nu trebuie sa utilizati plug-in-urile respective daca nu doriti ca furnizorii de retele sociale sa obtina, respectiv sa salveze date referitoare la aceast site sau sa continue sa utilizeze aceste date.

Facebook este operata sub denumirea de www.facebook.com de catre Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SUA si sub denumirea de www.facebook.ro de catre Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irlanda („Facebook”). O prezentare generala a plug-in-urilor Facebook si aspectul lor puteti gasi aici: http://developers.facebook.com/plugins; informatii despre protectia datelor la Facebook puteti gasi aici: http://www.facebook.com/policy.php .

 Link-uri externe

Site-ul nostru poate contine link-uri catre site-urile tertilor – catre partneri sau  furnizori, sau chiar catre furniori care nu sunt asociati cu noi. Dupa ce dati click pe link, nu mai avem nicio influenta asupra colectarii, prelucrarii si utilizarii oricaror date cu caracter personal care sunt transferate unor terte parti prin accesarea link-ului (de exemplu, adresa IP sau adresa URL a site-ului unde se afla link-ul), deoarece controlul nostru asupra comportamentului tertilor este retras. Nu ne asumam nicio responsabilitate pentru prelucrarea unor astfel de date cu caracter personal de catre terti.

 Securitate

Angajatii nostri si companiile care furnizeaza servicii in numele nostru au obligatia asigurarii confidentialitatii si respectarii legislatiei aplicabile privind protectia datelor.

Luam toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a asigura niveluri adecvate de securitate si pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal administrate de catre Noi, in special impotriva riscurilor de distrugere neintentionata sau ilicita, manipulare, pierdere, modificari sau dezvaluire ori acces neautorizat. Masurile de securitate vor fi imbunatatite constant tinand cont de progresul tehnologic.

 Drepturile dumneavoastra

Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra, va rugam sa consultati sectiunea “Operatorul”. Cand ne contactati, va rugam sa va asigurati ca datele introduse pot conduce la identificarea dvs. ca persoana.

Dreptul de informare si acces:

Aveti dreptul de a obtine informatii privind prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal si sa va exercitati dreptul de informare privind datele personale.

Dreptul la corectare si stergere:

Puteti sa solicitati ca datele incorecte sa fie corectate si completate sau ca datele sa fie sterse daca cerintele legale aplicabile sunt indeplinite. Acest drept nu se aplica in cazul oricaror date necesare in scopuri fiscale si contabile sau care fac obiectul unei obligatii legale de retentie.

Daca accesul la astfel de date nu este necesar, procesarea acestor date este, cu toate acestea, restrictionata (vedeti mai jos).

Restrictionarea procesarii:

Puteti solicita restrictionarea procesarii datelor dumneavoastra, daca sunt indeplinite cerintele legale.

Portabilitatea datelor:

Aveti dreptul de a primi datele pe care ni le-ati furnizat intr-un format comun, structurat, ce poate fi citit de un software – daca este posibil din punct de vedere tehnic – pentru solicitarea transferului datelor respective catre un tert.

Opozitie la procesarea datelor

Opozitie la procesarea datelor – motive singulare

In masura in care procesam datele in baza unui interes legitim, conform descrierii din aceasta politica de protectie a datelor, aveti dreptul sa inaintati oricand o contestatie la aceasta procesare din motive care rezulta din situatia dvs. speciala.

Vom intrerupe apoi procesarea datelor dvs., cu exceptia cazului in care putem dovedi, in conformitate cu reglementarile legale, ca avem motive valabile si legitime pentru procesarea ulterioara care prevaleaza asupra drepturilor, intereselor si libertatilor dumneavoastra sau pentru stabilirea, exercitarea sau apararea actiunilor in justitie.

Opozitie la procesare datelor in scop de marketing direct

Suplimentar, puteti refuza in orice moment procesarea datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca, din motive organizationale, este posibil sa existe o suprapunere intre refuzul dumneavoastra si utilizarea datelor respective in vederea desfasurarii unei campanii aflate deja in curs.

Retragerea acordului:

Daca v-ati dat acordul pentru prelucrarea datelor, aveti si dreptul sa vi-l retrageti, cu efect imediat. Legalitatea prelucrarii datelor inainte de revocarea acordului ramane nemodificata.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere

Aveti dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere. Puteti apela la autoritatea de supraveghere competenta din zona dumneavoastra de domiciliu/resedinta sau la autoritatea de supraveghere responsabila in cazul nostru (Romania), respectiv: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Daca exista nelamuriri cu privire la orice aspect ce tine de protectia datelor cu caracter personal ori pentru exercitate drepturilor fie individual, fie cumulat, puteti  sa va adresati prin transmiterea unei cereri scrise, datate si semnate, la sediul SC RAINBOW TC SRL,  Str. Zeletin nr.19, Sect.1, Bucuresti, Romania sau prin e-mail: protectiadatelor@rainbowbucuresti.ro

 

 

Ne rezervam dreptul de modificare a masurilor noastre de securitate si protectia datelor.  

Data ultimei revizuiri: 14.05.2021

Din motive de confidențialitate, avem nevoie de permisiunea dvs. pentru a fi încărcat conținutul embeded.